הוכחת עמידה בתבחין בעת חידוש

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

Re: הוכחת עמידה בתבחין בעת חידוש

על ידי Warlord » 11 מאי 2018, 11:44

ניר ל כתב:ממה שקראתי, מתכוונים לפעול בכל האמצעים הדרושים, עד בג״ץ אם יהיה צורך.
סעיד חדאד בתוך זה וגם לראש העמותה נבחרו עוד חברים מאד רציניים ונמרצים, אין מה לנגח אותה או לדון בה.

לגבי רוב הגורמים שרוצים לראות ירידה בגרף המחזיקים - מייאש אבל בפועל זה ככה. לא מבין מאיפה האטימות הזאת, האדמה כאן בוערת תרתי משמע ואלו שאוחזים בהגה עיוורים וחרשים.

לא בטוח שאתה צודק.
סעיד שהןא חבר טוב ומדבר איתי הרבה לא קשור לעמותה.
לו אכן יש תוכנית להגיש בג״צ.
אני חוזר שכל הדיבורים של העמותה לא מעניינים.
דבר איתי כשיהיו מעשים ותוצאות!
אני כרגע עדיין לא מנגח אבל העמותה ממש לא חסינה מביקורת ובוודאי בימים אלה של שינויים כה מהותיים.
WARLORD
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי yaronmo7 » 11 מאי 2018, 11:51

itamar כתב:
ניר ל כתב: לא מבין מאיפה האטימות הזאת, האדמה כאן בוערת תרתי משמע ואלו שאוחזים בהגה עיוורים וחרשים.

ניר הם ממש לא אטומים, ובטח שלא עיוורים או חרשים.
אתה יכול להיות בטוח שכל מקבלי ההחלטות חשופים לכל המידע שאתה חשוף לו ואפילו יותר. סקירות מודיעיניות מכל הכיוונים, התראות מכל המדרגים, איומים ועוד כהנה וכהנה.
הם יודעים בדיוק מה קורה במגזר הערבי, יודעים מה קורה בשטחים ומה קורה בתחום הפלילי.

ממרום מושבם בכס השלטון יש להם פשוט אינטרסים אחרים מאשר לך ולי, וזה שיהיה לך ולי נשק לא משרת את האינטרסים שלהם.

אם רוצים לשנות את המציאות הזו צריך לגרום לממשלה לזוז יותר בכיוון האינטרסים שלנו על ידי:
1. מאבק משפטי בלתי מתפשר בכל גזירה קטנה כגדולה.
2. לא לתת לנושא של ביטחון אישי לרדת מהכותרות. הכתבות שהיו על ההפקרות במגזר והטרור החקלאי הם צעד בכיוון, אבל מעט מדי ומאוחר מדי.
3. לחבור לעוד גורמים שיש להם אינטרס משותף. כמו אירגון השומר החדש וכו.

א.

נכון מאוד.

מה שמפעיל פוליטיקאי הוא כותרת ותקשורת, לא מה שהאזרח רוצה.

השאלה היא האם התקשורת תסכים להתגייס לפעילות בנושא רישוי הנשק. לא בטוח
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי itamar » 11 מאי 2018, 12:30

השאלה היא האם התקשורת תסכים להתגייס לפעילות בנושא רישוי הנשק. לא בטוח

התקשורת מתגייסת לכל נושא שיביא לה רייטינג ואחוזי צפיה כי מזה הם מתפרנסים.
אם זה מחיר הקוטג', הסיגרים של ביבי, או השמפניה של שרה.

אם תצליח לעשות מספיק רעש סביב איזה נושא, התקשורת תהיה שם.
הנושא של ההפקרות במגזר לא עלה סתם כך לכותרות.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ניר ל » 11 מאי 2018, 12:47

יש פוליטיקאי אחד שבאמת איכפת לו ויש לו אג׳נדה אישית- אמיר אוחנה, לא ראיתי שמישהו התפקד לליכוד כדי לתמוך בו.

לצפות מכל פוליטיקאי אחר שיזיז משהו, גם אם התקשורת תחגוג על זה, זו נאיביות.
הם יגידו הרבה ולא יעשו עם זה כלום אחרי כיבוי המצלמה, ראינו כאן מכתב חתום של ארדן שלא שווה את הדיו שעליו.
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי shrek » 11 מאי 2018, 17:58

ערוצי טלויזיה שאולי יעניין אותם
20 וכאן, אולי גם אחרים.

לי כרגע אין את הקשורים הנדרשים למאבק כזה, אך יש לי שקל או שניים.
כשיגיע הרגע, אני חד משמעית מוכן להשתתף כספית במאבק!

אני על תבחין מילואים פעיל וחוץ מזה גר בישוב זכאי, אני מכוסה להרבה שנים, היום זה לא אצלי אבל כנראה מחר כן.
לדעתי זאת החשיבה שצריכה להוביל את כולנו.

בהצלחה לכולנו :)
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי itamar » 11 מאי 2018, 22:20

shrek כתב: היום זה לא אצלי אבל כנראה מחר כן.
לדעתי זאת החשיבה שצריכה להוביל את כולנו.

צודק אחי...
זה צריך להיות קו המחשבה שצריך להנחות את כולם. כולל אלה בעלי כמה רשיונות וכל מיני תבחינים "בטוחים".
כי לא לעולם חוסן...

א.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי Neon Golden » 12 מאי 2018, 10:13

ארבעה עמודים חלפו עברו להם ואין שום מידע לגבי היקף התופעה. לא רק שאין מידע - לא ניכר חבר פורום אחד שבכלל מעניין אותו מה מאפייני התופעה. האם מדובר בפנייה לכל מי שמחדש רשיון כעת? האם זו פניה למחזיקי נשק בתבחין ספציפי? האם זו פניה שניתן להסביר על בסיס שינוי בפרטי בעל הרשיון כפי שהרשות מחזיקה? (תבחין יישוב זכאי ששינה את כתובת מגוריו? תבחין ספורטאי שלא מופיע ברשימות ההתאחדות?).

מה המשך התהליך? נדרש בעל רשיון פלוני להביא את המסמכים הנדרשים ולקבוע תור בבט"פ? להביא את האישור לסוחר הנשק? סוחרי הנשק הוסמכו לקבל את האישורים ולהמשיך את התהליך? 160 אלף נושאי נשק ברשיון יחזרו להציף את משרדי הבט"פ פעם בשלוש שנים עם מסמכי עמידה בעילה? 160 אלף איש על 756 ימי עבודה - 211 איש ביום. 6 לשכות - 3 איש בלשכה - 12 איש ביום (שלוש שעות לתורות של 15 דקות) - זה כל התפוקה של הבט"פ (וגם כאן לקחתי הכל ברוטו - אין 21 יום עבודה בכל חודש - אין 3 איש בעמדות). נשמע לכם הגיוני?

כל אותם מחדשי רשיון מגיעים עם הטפסים שלהם למטווחים - ואלו מתחילים לאסוף מידע ולדעת מי התבקש להוכיח עילה ולמה. האם היתה פניה של העמותה לקידום תרבות הנשק ליו"ר ועד הסוחרים בבקשה לקבל מידע אודות היקף התופעה?

נקודה אחת אני כן חושב שכדאי להעלות. תחום הירי המעשי מגיע לנקודת רתיחה ביחסיו עם התאחדות הקליעה. בצורה הכי גסה ניתן לתאר את יחסי הענף עם ההתאחדות כתשלום עבור רשיון. כ-1000 יורים המשלמים דמי חברות של כ-650 ש"ח לפני החזרים ומקבלים ... יש מילה נאה ל"כלום"?. הקולות הקוראים להפרדות הירי המעשי מהתאחדות הקליעה הולכים וגוברים, מה שיביא לתקופת ביניים שבה יורים אינם מקיימים את תנאי הרשיון שלהם. לא אתפלא אם אחת מהדרכים של יו"ר התאחדות הקליעה "להזכיר" ליורים כמה כדאי להם להמשיך לחסות תחת ההתאחדות היא לשוחח עם מר קבלו ולספר לו איך בעוד כמה חודשים עלולים כמה אלפי כלים להיות ללא עילה תקפה. לא אתפלא אם הוכחת העילה תדרש ראשית כל מיורי הירי המעשי. אחרי שראיתי כיצד מתנסחים ראשי ההתאחדות בבואם לאיים לכאורה בעדינות על מחתימי העצומות, תרגיל מסוג זה של הוכחת עילה יכול להשתלב היטב לדעתי באופי העשייה שלהם.
Glock 30 - "All I wanted was a 45, a stinkin' 45! The record or the gun!" - Al Bundy
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי itamar » 12 מאי 2018, 10:39

Neon Golden כתב:ארבעה עמודים חלפו עברו להם ואין שום מידע לגבי היקף התופעה. לא רק שאין מידע - לא ניכר חבר פורום אחד שבכלל מעניין אותו מה מאפייני התופעה. האם מדובר בפנייה לכל מי שמחדש רשיון כעת? האם זו פניה למחזיקי נשק בתבחין ספציפי? האם זו פניה שניתן להסביר על בסיס שינוי בפרטי בעל הרשיון כפי שהרשות מחזיקה?

אתה צודק ב 100%.
אולי פותח האשכול הזה יכול לשפוך קצת יותר אור על הנושא.

א.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי Warlord » 12 מאי 2018, 11:15

itamar כתב:
Neon Golden כתב:ארבעה עמודים חלפו עברו להם ואין שום מידע לגבי היקף התופעה. לא רק שאין מידע - לא ניכר חבר פורום אחד שבכלל מעניין אותו מה מאפייני התופעה. האם מדובר בפנייה לכל מי שמחדש רשיון כעת? האם זו פניה למחזיקי נשק בתבחין ספציפי? האם זו פניה שניתן להסביר על בסיס שינוי בפרטי בעל הרשיון כפי שהרשות מחזיקה?

אתה צודק ב 100%.
אולי פותח האשכול הזה יכול לשפוך קצת יותר אור על הנושא.

א.

איתמר.

מבחינתי השרשור נפתח בעיקר על מנת להצביע על תופעה חדשה בהתהוות - שהיא לכאורה מעניינת ובעלת משמעות, תוך קריאה מפורשת לשתף במקרים שקרו בהקשר זה - על מנת ללמוד על מימדי התופעה ולהבין את אופיה.
לעניין אופיה - ייתכן שזו הפכה למדיניות הכללית וייתכן שמדובר בפניה ממוקדת לאנשים שלרשות יש סיבה כזו או אחרת לחשוד שהרשיון שלהם מושתת על בלוף.
לעת עתה אין מידע מספק ע״מ להכריע בשאלה מעניינת זו שבצדק חודדה על ידיך ועל ידי ניאון גולדן.
אמשיך לעקוב אחר הנושא ומבטיח לעדכן.

לכלל החברים,
אם שמעתם על מקרים שקרו בהקשר זה אשמח לשיתוף, כולל בפרטי למי שלא רוצה להחשף.
אותי אישית הנושא מעניין בגלל אדם קרוב אליי שמחזיק ברשיון מכוח אחד התבחינים שעלו בהקשר זה והבטחתי לאותו אדם כי אסייע לו לשמור על הרשיון.
WARLORD
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Warlord » 12 מאי 2018, 11:20

Neon Golden כתב:ארבעה עמודים חלפו עברו להם ואין שום מידע לגבי היקף התופעה. לא רק שאין מידע - לא ניכר חבר פורום אחד שבכלל מעניין אותו מה מאפייני התופעה. האם מדובר בפנייה לכל מי שמחדש רשיון כעת? האם זו פניה למחזיקי נשק בתבחין ספציפי? האם זו פניה שניתן להסביר על בסיס שינוי בפרטי בעל הרשיון כפי שהרשות מחזיקה? (תבחין יישוב זכאי ששינה את כתובת מגוריו? תבחין ספורטאי שלא מופיע ברשימות ההתאחדות?).

מה המשך התהליך? נדרש בעל רשיון פלוני להביא את המסמכים הנדרשים ולקבוע תור בבט"פ? להביא את האישור לסוחר הנשק? סוחרי הנשק הוסמכו לקבל את האישורים ולהמשיך את התהליך? 160 אלף נושאי נשק ברשיון יחזרו להציף את משרדי הבט"פ פעם בשלוש שנים עם מסמכי עמידה בעילה? 160 אלף איש על 756 ימי עבודה - 211 איש ביום. 6 לשכות - 3 איש בלשכה - 12 איש ביום (שלוש שעות לתורות של 15 דקות) - זה כל התפוקה של הבט"פ (וגם כאן לקחתי הכל ברוטו - אין 21 יום עבודה בכל חודש - אין 3 איש בעמדות). נשמע לכם הגיוני?

כל אותם מחדשי רשיון מגיעים עם הטפסים שלהם למטווחים - ואלו מתחילים לאסוף מידע ולדעת מי התבקש להוכיח עילה ולמה. האם היתה פניה של העמותה לקידום תרבות הנשק ליו"ר ועד הסוחרים בבקשה לקבל מידע אודות היקף התופעה?

נקודה אחת אני כן חושב שכדאי להעלות. תחום הירי המעשי מגיע לנקודת רתיחה ביחסיו עם התאחדות הקליעה. בצורה הכי גסה ניתן לתאר את יחסי הענף עם ההתאחדות כתשלום עבור רשיון. כ-1000 יורים המשלמים דמי חברות של כ-650 ש"ח לפני החזרים ומקבלים ... יש מילה נאה ל"כלום"?. הקולות הקוראים להפרדות הירי המעשי מהתאחדות הקליעה הולכים וגוברים, מה שיביא לתקופת ביניים שבה יורים אינם מקיימים את תנאי הרשיון שלהם. לא אתפלא אם אחת מהדרכים של יו"ר התאחדות הקליעה "להזכיר" ליורים כמה כדאי להם להמשיך לחסות תחת ההתאחדות היא לשוחח עם מר קבלו ולספר לו איך בעוד כמה חודשים עלולים כמה אלפי כלים להיות ללא עילה תקפה. לא אתפלא אם הוכחת העילה תדרש ראשית כל מיורי הירי המעשי. אחרי שראיתי כיצד מתנסחים ראשי ההתאחדות בבואם לאיים לכאורה בעדינות על מחתימי העצומות, תרגיל מסוג זה של הוכחת עילה יכול להשתלב היטב לדעתי באופי העשייה שלהם.

ניאון
הערה קטנה:
אם ענף הירי המעשי ייפרד מהתאחדות הקליעה, אותה תקופת ביניים שאתה מדבר עליה תימשך זמן רב מאוד, בלשון המעטה. מי שמבטיח ליורים המעשיים אחרת טועה ומטעה.
WARLORD
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי itamar » 12 מאי 2018, 12:26

אין ספק שבדיקת עמידה בעילה בכל חידוש מחייבת הערכות מיוחדת של האגף.

לך תדע, אולי אולי ראש האגף הנוכחי קיבל מספיק תקציבים כדי להקים אגף שמספר עובדיו גדול יותר ממס' בעלי הרשיונות שישארו בסוף..:)

א.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ArikB » 12 מאי 2018, 16:55

מאחר וראש האגף יעל או ובקרוב לא יהיה צורך לגשת לפקיד רישוי לצורך החלפה או קבלת רישיון.(מעבר לרישיון המקורי)
לא תהיה תעסוקה לפקידים ויהיה להם זמן להציק לנו.

למי שמחובר לפייס יכול לראות את ההודעות שקיבלו אנשים להוכחת עילה.
1.בתבחין המלצה פרטנית.
2.עבודה בישוב זכאי.

זה הולך להיות צונמי אם לא נעצור את זה בזמן.
אדם באמונתו יחיה
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Everest » 12 מאי 2018, 19:04

בוא נמתין כרגע עם תרחישי האפוקליפסה, ונחכה לעדויות טריות.
ככל הנראה מדובר בכלל התבחינים, ולא רק אלו שצוינו.
אני מבקש להזכיר לכולם כי צצו להן כל מיני גזירות בשנים האחרונות שכמו שהן צצו הן גם התמסמסו לאחר מכן (איסור נשיאת כדור בקנה, איסור החלפת כלי בהוראת מעבר, ביטול הרישיון למילואימניקים בדימוס שנכון להיות יש מכתב חתום שסותר את זה ועוד).
יכול להיות שאפילו מדובר בהודעה כסת"חנית של הבט"פ למחזיקי הרישיון, ובפועל שום דבר לא השתנה (כמו שלפני מס' שנים התחילו עם "חתימה על הצהרת עמידה בתבחין" שלא שווה את הדיו על הנייר).
בגלל זה הייתי מעדיף לייצר פחות פאניקה כרגע, ולראות מה קורה בפועל.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Neon Golden » 12 מאי 2018, 20:16

אחד הכלים שאני מרגיש שהעמותה מקמצת בשימוש בו הוא בקשות במסגרת חוק חופש המידע. את כל הדברים האלו שאנחנו מנחשים יכולה העמותה לגלות אם תואיל בטובה לשלם 150 ש"ח. תוגש נא בקשה למשרד לבט"פ, המבקשת מהמשרד למנות סך כל בעלי הרשיון שנדרשו-נדרשים-ידרשו אקטיבית להוכיח עמידה בעילה בשנת 2018 כתנאי לחידוש, השוואה לשנים קודמות, חלוקה לפי תבחינים, והצהרה ע"פ אילו קריטריונים נדרש פתאום פלוני להוכיח אקטיבית שהוא עומד בתבחין לעומת אלמוני שרשיונו מחודש ללא צורך עמידה בתבחין.

למיטב זכרוני ישנם כמה טיפוסים מפוקפקים למדי שזכו להמלצה פרטנית - ואני דווקא יותר מאשמח לראות את המדינה דורשת מהם באופן אקטיבי להוכיח עמידה בתבחין. אני מצטט את rubimor מבלי לבדוק את אמיתות טענותיו:
שחקני כדורגל ללא עבר פלילי מקבלים אם הם מבקשים.
פוליטיקאים ובני משפחותיהם (בנים בגירים בד"כ) מקבלים.
שחקני תאטרון מסוימים קיבלו.
אני משער לעצמי שעוד אי אלו מפורסמים (שיכולים להוכיח ללא בעיה שיש להם stalkers, מעריצים פסיכופטים או איומים על חייהם) מקבלים. וכאלו לא חסר - איומים על דעות פוליטיות בכלל נפוצים לאחרונה.
הכל נופל תחת תבחין "אחר" או בשמו המודרני "המלצה פרטנית של משטרת ישראל".

אלא שלהתרשמותי, גם אם פיזית הבט"פ ידרוש מראש העמותה לקידום תרבות הנשק להוכיח עמידה בעילה - וגם אם פיזית לאחר אי-עמידה בעילה ילקחו מיו"ר העמותה חלק מכלי הנשק שלו, הוא עדיין יטען מעל כל במה שהאוייב הכי גדול של נושאי הנשק הם ארגוני הנשים והקרן החדשה לישראל האנטישמית. והיות והוא מקדש את המלחמה בארגונים האלו - אני ממש לא רואה את אותם 150 ש"ח מגיעים לידי הבט"פ ובקשת חופש המידע מוגשת. ובהעדר התארגנות שתגן על זכויותיהם של נושאי הנשק מפני מי שבאמת שולח את ידיו אל רכושם - אני בהחלט אזדהה עם כל ספורטאי פעיל שישלם אפילו לקרן החדשה לישראל (האנטישמית!) ובתנאי שרשיונו יישמר. כמובן שיותר מאשמח לגלות שהועד החדש שנבחר מפרט פעולות אמיתיות להבנת האיום ולמאבק בו.
Glock 30 - "All I wanted was a 45, a stinkin' 45! The record or the gun!" - Al Bundy
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי itamar » 12 מאי 2018, 20:40

אחד הכלים שאני מרגיש שהעמותה מקמצת בשימוש בו הוא בקשות במסגרת חוק חופש המידע.

ניאון...וואוו....
אני שמח שסוף סוף ירד קצת האסימון.
אמנם קצת באיחור ואחרי כמה פטה-בייטים של תכתובות פה בפורום, אבל העיקר שירד.
איך אומרים, מודה ועוזב ירוחם...

לצערי העמותה מיום היווסדה קימצה באופן כללי בפעילות להגנה על האינטרסים של הבוחרים שלה ושל ציבור בעלי הרשיונות בכלל. הרבה זמן יקר הלך לאיבוד על חוסר המיקוד הזה וחבל.

את הנעשה אין להשיב, אבל עדיין ניתן לעשות הרבה.

א.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

הקודםהבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד